© Tom Stuart-Smith Ltd
Back to overview

Hurlingham

We have responded to the asymmetric and dynamic foot print of the buildings with a landscape that accentuates projections, differences of scale and the progression from street to river.

The street creates a publicly accessible link between Carnwath Road and the Thames path in London. Its width gives it more the quality of a wide piazza than a conventional west London residential street and this gives great opportunities for planting and the creation of semi private space. We propose that while the visual connection to the river is maintained the street is partially broken down in two separate ways.

Three separate zones are proposed. At the north end an area with more domestic scale, smaller trees and more subdivision. In the middle, an open forum is proposed. This could take the form of a boules court or some similar type of space. We have suggested that it could be defined by an open ended square of pleached trees. At the south end, the geometry of the north end is readopted but on a larger scale. The street opens out on to the river.

The scheme was granted planning approval in early 2014.

© Tom Stuart-Smith Ltd
© Tom Stuart-Smith Ltd